Сафари в Южна Африка - от Кейптаун до водопада Виктория

Кейптаун - Планински район Седарберг - Намакаленд – Река Гариеп - Намибия – река Гариеп – Каньон Фиш Ривър - Дюни Сосувлай – Национален парк Намиб – Науклуфт - Свакопмунд - Шпицкопе до Брандберг - "Бялата госпожа" - Национален парк Етоша - Виндхук - Ботсвана – Ганзи - Маун - Делтата на Окаванго - Ната (Ботсвана) - Национален парк Чобе (Ботсвана) - Водопад Виктория
24 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 4,087 на човек, 29 ноември 2022 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 29/11/2022 BGN 4,087
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 27/12/2022 BGN 4,087
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване от летище София за ЮАР с полет през Доха (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта).
2 Пристигане на летището в Кейптаун. Нощувка (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта).
3 Отпътуване за "Тейбъл Вю" за фотопауза при планината Тейбъл. След пристигане в лагера -  обиколка с водач в района на Седарберг. Вечерта информационна среща с водача за пълна информация за предстоящото пътуване. Нощувка в лагера.
4 Закуска. Ранно отпътуване на север през далечния град Спрингбок, известен най-вече със своите диаманти, мед и пролетни цветя. След това устройване на лагер, разположен точно до границата с Намибия. Лагерът е разположен на брега на реката, която разделя Република Южна Африка от Намибия. Нощувка.
5 Закуска. По желание:  полудневно приключение с кану - опознаване на красивата долина на реката с кану или свободно време в лагера. След обяд преминаване границата и пътуване до каньона "Фиш Ривър". След живописна разходка по ръба на каньона - вечеря на залез слънце, което е фантастична възможност за снимки. Нощувка.
6 Закуска. Ранно ставане и поемане по пътя до ръба на Каньон "Фиш Ривър".  След разходка по ръба на каньона, отпътуване на запад към към Кейтмансхоп. Следобедът ще бъде прекаран в заобикалящата го дървесна гора и гигантската детска площадка, наречена така заради начина, по който масивните долеритни камъни са поставени един върху друг, създавайки скални образувания и серия лабиринти. Нощувка.
7 Закуска. Пристигане в Национален парк Намиб - Науклуфт. Устройвамне на лагера, а след това  кратка екскурзия в каньона "Сесрием". Тази вечер нощувката е под небе осеяно със звезди и в тишината на пустинята Намиб, от време на време прекъсвана от воя на чакал или на един уникален гущер – лаещия гекон!
8 Ранно ставане за екскурзия до "Дюна 45" за посрещане на изгрева. След това  посещение на Сосувлай. По-късно - обиколка с местен водач за подробна информация  за уникалната пустинна екосистема и как бушмените са оцелели в суровите условия на пустинята. По желание: Трансфер до Дедвлай. Нощувка.
9 Закуска. Спирка за снимки на Тропика на Козирога, отпътуване към Атлантическото крайбрежие на Намибия и столицата на приключенията Свакопмунд.По пътя - спирка в лагуната Уалвис Бей, където често може да се види фламинго. Възможност за много допълнителни дейности и атракции и по желание разглеждане на града преди вечеря в един от местните ресторанти. Нощувка.
10 Закуска. Свободен ден за почивка, изследване на района или възможност за някои от многобройните дейности като разходка с АТВ по дюните или тандемен полет с парашут. При скачане с парашут в ясен ден може да се види целия път до следващата спирка от екскурзията! Друга възможност за свободното време е разходка по магазините в Свакопмунд и обяд.По желание: разходка с АТВ, спускане с борд по дюните, скачане с парашут, вечеря навън и т.н. Нощувка.
11 Закуска. Напускане на  крайбрежните зони  и отпътуване през пустошта до планината Шпицкопе. Огромни гранитни монолити оформят иначе плоския релеф. Устройване на лагер в дивата равнина в подножието на планината. Следобед - обиколка пеша за опознаването на уникалните скални образувания. По желание - възможност за планински преход със зашеметяващи гледки. Нощувка.
12 Закуска. Сутринта начало на трекинг (около 1 час) за посещение на скалните рисунки, които са на около 2000 годин. Брандберг (Горящите планини) са считани за най- високите в Намибия, именно там се намира известната „Бяла Госпожа”, една от над 45 000 скални рисунки в региона. След това продължаване на тура към региона на Каманджаб. Нощувка.
13 Закуска. Посещение на Национален парк "Етоша" -  място за наблюдение на някои от най-уникалните диви животни в Африка. Редките тревни площи дават големи възможности да се видят животни, които обикновено са скрити в гъста растителност. Сафари в парка. Вечер край водните басейни, където много животни идват да пият вода по тъмно. Нощувка.
14 Закуска. Сафари в Национален парк "Етоша". Вечер край водните басейни, където много животни идват да пият вода по тъмно. Нощувка.
15 Ранно сутрешно сафари, Отпътуване към Виндхук, столицата на Намибия. По пътя посещение на популярен пазар за местни занаяти, където се предлагат ръчно изработени сувенири на бартер. Виндхук е не само столица, но и културен, социален и икономически център на Намибия.  Пристигане във Виндхук. Кратка обиколка на града с водача на групата. По желание -  вечеря навън. Нощувка.
16 Закуска. Ранно отпътуване към Ганзи и преминаване в Ботсвана . Устройване на лагера се и среща с местното бушменско племе (Сан).  Запознаване с  някои традиционни племенни танци. По желание: разходка с бушмен. Нощувка.
17 Закуска. По желание - възможност за разходка с бушмен. Продължаване към Маун. Маун е изходен пункт към делтата на р. Окаванго и следобед подготвка  за тази екскурзия. Опаковане на малки чанти за двудневна екскурзия. По желание и налично време - панорамен полет над делтата на Окаванго. Нощувка в къмпинг на брега на красива лагуна.
18 Закуска. Отпътуване към делтата на р. Окаванго  с лодка, след което с камион. Разходка сред местната природата, където често могат да се наблюдават диви животни в естествената им среда. Ако нивото на водата позволява, разходка из делтата с мокоро (традиционно кану). Нощувка в къмпинг сред дивата природа.  
19 Закуска. Опътуване в посока Намибия. Пристигане в град Ната. Настаняване  в къмпинг в града. Сафари в резерват Ната, който формира размножителната площ за множество водни птици, включително пеликани и фламинго. Нощувка.
20 Закуска. Отпътуване  до Чобе. Разходка с лодка по реката на залез слънце, тъй като животните се виждат най-добре от река Чобе. Слонове, хипопотами, крокодили и много други животни живеят в Чобе. Нощувка.
21 Закуска. По желание: сутрешно сафари в Чобе. Отпътуване. Пристигане в град Виктория Фолс. Планиране на приключенските дейности за следващия ден. Посещение на величествения водопад Виктория и да се насладим на грохота на могъщата Замбези. По желание: Круиз по Замбези на залез слънце.По желание: прощална вечеря с всички нови приятели и участници в тура. Нощувка.
22 Закуска. Официален завършек на тура. По желание: допълнтелна възможност за различни вълнуващи дейности: целодневен рафтинг по белите пенливи води на река Замбези; бънджи скок от моста, който свързва Зимбабве със Замбия.; полет с хеликоптер над водопада целодневно приключение с борд по реката (в плитки или дълбоки води); круиз по залез слънце; сутрешно или следобедно сафари за наблюдение на лъвове или слонове - приключения, които не са за изпускане! Допълнителна нощувка (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта).
23 Отпътуване за България от летище "Виктория фолс" с полет през Кейптаун и Доха (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта). Според полетното разписание  може да се наложи допълнтелна нощувка в Кейптаун (извън пакетната цена, по-допълнителна оферта).
24 Пристигане на летище София.
Допълнителни услуги
 • Настаняване в лодж в къмпингите

  За туристи на възраст Цена
  от 18 години EUR 552.20
 • Единично настаняване в лодж

  За туристи на възраст Цена
  от 18 години EUR 777.16
Цената включва
 • 19 нощувки в специални къмпинг палатки

 • хранения: 19 закуски; 19 обяда; 19 вечери

 • транспорт в специализиран сафари камион

 • лицензиран англоговорещ водач

 • Описаната в екскурзията туристическа програма

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"

Цената не включва
 • Международни самолетни билети (цена по допълнителна оферта)

 • Трансфери летище - хотел - летище

 • При необходимост (според полетното разписание) - нощувки в Кейптаун при пристигане в ЮАР и нощувки преди отпътуване за България

 • Туристическа виза за ЮАР (Визата трябва да е многократна!): около 65 лв

 • Визи за Зимбабве и Намибия

 • Бакшиши за шофьор и екскурзовод: 3-5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;

 • Разходи от личен характер

 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Полезна информация
 • Посочената цена е за вариант с настаняване в палатка в специално-разработени къмпинги по маршрута на тура. Има възможност и за настаняване в двойни бунгала, като допълнителното доплащане ще намерите в параграфа допълнителни разходи след програмата !

 • Цената за билети за международните полети София - Кейптаун и Фиктория фолс - София се получава по допълнителна оферта към момента на запитването.

 • Нощувките в Кейптаун при пристигане в ЮАР и преди началото на тура и нощувките преди отпътуване за България след края на тура са извън пакетната цена и по доълнителна оферта.

 • Екскурзията се провежда при минимум 1 записан турист!

 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден по оперативни причини или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

 • Туристическият пакет, който е включен в цената е между 3-ти и 22-ри ден от описаната програма.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • На място туристите се присъединяват към международна група.

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Някои държави препоръчват комбинирана ваксина протов дифтерит, тетанус, полио, хепатит А.

 • Препоръчително е да имате ваксина срещу жълта треска.

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.Не се изискват визи за български граждани за краткосрочно посещение до 90 дни.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза. Кандидатства предварително онлайн и се заплаща и получава на летището при пристигане в страната.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.

 • за български граждани е необходима предварително издадена виза. Необходими документи: надлежно попълнен формуляр на английски език; две актуални цветни снимки в паспортен формат (3х4), приложени към формуляра в указаното за целта място; паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (поне две страници в паспорта трябва да бъдат празни, за да се поставят печатите за влизане и излизане от страната); потвърждение за трудова заетост с реални детайли по получаваното възнаграждение, заеманата позиция и отпуснатия отпуск за периода на посещението (ако туристът е собственик на фирма, се изискват актуалното състояние и банкова референция за фирмата), преведени на английски език; оригинал на банково извлечение по сметка или кредитна карта за последните 3 месеца с превод на английски език; за деца: изискват се акт за раждане и декларация за съгласие от родителите, ако поне един от тях не придружава детето, като и двата документа трябва да са нотариално заверени, с легализиран превод на английски език и с апостил от Министерството на външните работи на България или от Министерството на правосъдието; за ученици и студенти се изисква и служебна бележка от учебното заведение, преведена на английски език; самолетен билет; хотелска резервация; бележка за платена такса в деня на подаване на документите; сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска – за туристите, пътуващи към ЮАР от страните, попадащи в Yellow Fever Belt. Агенцията съдейства само при попълването на формуляра за кандидатстване за виза. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2440 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!