Екскурзия в ЮАР, ЗАМБИЯ и КЕНИЯ - Голямо африканско сафари

София - Доха - Кейптаун – водопадът Виктория (Замбия) – Найроби – сафари в Масай Мара - Найроби - Доха - София
13 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: EUR 4,293 на човек, 15 май 2021 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 15/05/2021 EUR 4,293
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Доха в 22:30 ч.
2 Пристигане на летището в Доха в 03:20 ч. Отпътуване за Кейптаун в 7:40 ч. Пристигане на летището в Кейптаун в 17:10 ч. Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
3 Закуска. Туристическа програма “На края на земята“ - нос Добра надежда, където се е родила легендата за „летящия холандец“ и където се срещат Индийският и Атлантическият океан. В хода на деня ще се отправите на удивително пътуване по красивия горен път Chapmen's Peak до живописния залив Hout Bay, ще направите круиз около острова на тюлените, ще пообшувате с невероятно милите африкански пингвини и изкачвайки се на върха на Table mountain (при ясно време) ще изпаднете в състояние на романтичен възторг от откриващата се чудна панорама и усещането за близост до небесата. Нощувка.
4 Закуска. Екскурзия до най-добрия винопроизводителен район – Paarl, Stellenbosch, Fransch Hoek, където ще ви се открият невероятни по красота фермерски градини, разделени по средата от изумрудени лозя в обкръжението на великолепните планини на Западен Кейп. След разглеждането на винените изби ще дегустирате възхитителни вина от различни сортове и местни видове сирене. Нощувка.
5 Закуска. Свободно време или по желание туристическа програма. Нощувка.
6 Закуска. Рано сутринта трансфер до летището в Кейптаун и полет до Замбия с междинно кацане в Йоханесбург. Трансфер. Настаняване в хотел „Royal Livingstone Hotel” 5* или „Zambezi Sun Hotel” 4 * (или подобен). По залез слънце – круиз по река Замбези. На борда на изкусно декориран кораб, в комфортна атмосфера и гостоприемство, ще усетите очарованието на могъщата река Замбези и ще откриете удивителния свят на дивата природа. Връщане в хотела. Нощувка.
7 Закуска. Екскурзия до водопада Виктория една от най-големите природни забележителности на континента, включена в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство и едно от седемте природни чудеса на света. Намира се на границата между Зимбабве и Замбия, на р. Замбези. Със своята дължина от 1,7 км той е най-обширният в света. Сред местното население водопадът бил известен с името „Гърмящият дим“, но през 1855 год., когато тук идва шотландският мисионер и изследовател Дейвид Ливингстън, му дава името на английската кралица Виктория. Връщане в хотела. Нощувка.
8 Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Найроби (Кения). Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотел „The house of Waine” 5 *. Настаняване. Нощувка.
9 Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за природен резерват Масай Мара - разположен на югозапад, на границата с Танзания. Масай Мара заема площ повече от 1600 кв.км и е последната точка от „голямата миграция“ на животните от Танзания. Многобройни зебри, антилопи гну и газели идват тук в търсене на храна и паша. На връщане трансфер до лодж Kichwa Tembo Camp. Обяд. Сафари. Нощувка.
10 Закуска. Сутрешно сафари в Масай Мара. Обяд. Вечерно сафари. Вечеря. Нощувка.
11 Закуска. Сутрешно сафари в Масай Мара. Обяд. Вечерно сафари. Вечеря. Нощувка.
12 Закуска. Сутрешно заключително сафари. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 16:55 ч. Пристигане в Доха в 22:55 ч.
13 Отпътуване за България в 07:10 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.
Цената включва
 • самолетен билет София - Доха - Кейптаун и Найроби - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг на авиокомпания "Qatar Airways"

 • самолетни билети Кейптаун - Йоханесбург - Ливингстън и Виктория Фолс - Найроби с включени летищни такси

 • трансфери летище - хотел - летище

 • транспорт по описания в програмата маршрут

 • 4 нощувки със закуски в хотел **** в района на Кейптаун

 • 2 нощувки със закуски в хотел **** в района на Ливингстън

 • 1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Найроби

 • 3 нощувки със закуски, обяд и вечери в лодж "Kichwa Tempo Camp" в района на Масай Мара

 • входни такси за всички обекти, включени в програмата

 • местни екскурзоводи по целия маршрут

 • водач-преводач от България

 • застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR

Цената не включва
 • туристическа виза за ЮАР (Визата трябва да е многократна!): 65 лв.

 • допълнителни услуги и екскурзии по програмата

 • входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

 • разходи от личен характер

 • Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Полезна информация
 • Цената на екскурзията е калкулирана при следните валутни курсове: 1 USD = 1,76 лв. и 1 EUR = 17,9 ZAR. При промяна на валутния курс с повече от 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

 • Авиокомпаниите си запазват правото да променят полетното разписание и стойността на летищните такси.

 • Местата за настаняване са категоризирани според местните изисквания за категоризация на туристическите обекти и е възможно да не съответстват напълно на същия брой звезди.

 • Екскурзията се провежда при минимум 14 записани туристи.

 • Часово време: София - 12 ч.; Кейптаун - 12 ч., Найроби - 13 ч.

 • Валутни курсове: 1 ZAR = 0,061 EUR, 1 ZAR = 0,067 USD, 1 ZMW = 0,062 EUR, 1 ZMW = 0,069 USD, 1 KES = 0,0088 EUR, 1 KES = 0,0098 USD

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария.

 • за български граждани е необходима предварително издадена виза. Необходими документи: надлежно попълнен формуляр на английски език; две актуални цветни снимки в паспортен формат (3х4), приложени към формуляра в указаното за целта място; паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (поне две страници в паспорта трябва да бъдат празни, за да се поставят печатите за влизане и излизане от страната); потвърждение за трудова заетост с реални детайли по получаваното възнаграждение, заеманата позиция и отпуснатия отпуск за периода на посещението (ако туристът е собственик на фирма, се изискват актуалното състояние и банкова референция за фирмата), преведени на английски език; оригинал на банково извлечение по сметка или кредитна карта за последните 3 месеца с превод на английски език; за деца: изискват се акт за раждане и декларация за съгласие от родителите, ако поне един от тях не придружава детето, като и двата документа трябва да са нотариално заверени, с легализиран превод на английски език и с апостил от Министерството на външните работи на България или от Министерството на правосъдието; за ученици и студенти се изисква и служебна бележка от учебното заведение, преведена на английски език; самолетен билет; хотелска резервация; бележка за платена такса в деня на подаване на документите; сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска – за туристите, пътуващи към ЮАР от страните, попадащи в Yellow Fever Belt. Агенцията съдейства само при попълването на формуляра за кандидатстване за виза. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството.

 • В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Пътуващите за Кения български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Кения в Берлин или при пристигане на летището в страната. Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се плати таксата за визата и да се носят 2 цветни актуални снимки паспортен вариант. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2426 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!