ЕКСКУРЗИЯ В ИСЛАНДИЯ 2020 ЛЕДЕНА ЗЕМЯ 26.05 - 01.06.2020 г.

София – Франкфурт – Рейкявик – Франкфурт – София
7 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: EUR 2,265 на човек, 26 май 2020 г.
26/05/2020 EUR 2,265
Програма
Ден Програма
1 СОФИЯ – ФРАНКФУРТ - РЕЙКЯВИК Среща на летище София, Терминал 2 в 04:30 ч. за полет за Рейкявик през Франкфурт в 06:30 ч. В 07:55 ч. пристигане във Франкфурт, кратък престой на летището след което полет за Рейкявик в 11:20 ч. Пристигане на летището в Рейкявик 13:00 ч. Трансфер до хотел Island 4* или подобен в Рейкявик. Настаняване и свободно време. Нощувка.
2 РЕЙКЯВИК Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди - станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) - причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед по желание възможност за наблюдение на китове срещу допълнително заплащане (Цените и минимилният брой записани подлежат на препотвърждение - около 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца до 11 г.) Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотел Island 4* или подобен в Рейкявик. Нощувка.
3 ЗЛАТНИЯТ КРЪГ - ферма ФРИДХАЙМАР Закуса. Целодневна екскурзия до т.нар. „Златен кръг” (включена в цената) – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националният парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Следобед посещение на оранжерия в доматената ферма Фридхаймар (включена в цената). Ще имаме възможност да научим за процесите на оранжерийното градинарство в този студен климат с толкова дълга и сурова зима. Забележителното е, че се създава среда с топли средиземноморски условия през цялата година и това дава възможност за почти целогодишно земеделие. Атриумът включва и изложба за използването на геотермално отопление в исландското градинарство. Завръщане в хотел Island 4* или подобен в Рейкявик. Нощувка.
4 РЕЙКЯВИК – Национален парк ВАХТНАЙОКУТЪЛ Закуска. Сутринта освобождаване на стаите и отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият ледник в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк, откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала, за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност около 30-40 мин.) срещу допълнително заплащане (Цените и минимилният брой записани подлежат на препотвърждение - около 95 лв. за възрастни и 40 лв. за деца до 11 г.) Настаняване в хотел Laki 3* или подобен в района на Национален парк Скафтафел. Нощувка.
5 ЮЖНА ИСЛАНДИЯ Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване към Рейкявик. По пътя целодневна екскурзия в южната част на Исландия (включена в цената). Фото пауза един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра – петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Настаняване в хотел Island 4* или подобен в Рейкявик. Нощувка
6 РЕЙКЯНЕС – СИНЯТА ЛАГУНА Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес (включена в цената), където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Гриндавик, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по моста Лейф Лаки, който свързва две континентални плочи: Евразийска и Северноамериканска. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от Европа в Северна Америка само за няколко минути. Следобед – двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Вечерта - трансфер до летището.
7 РЕЙКЯВИК – ФРАНКФУРТ – СОФИЯ закуска Полет за София през Франкфурт в 00:25 ч. Кацане на летището в Франкфурт в 05:50 ч. Полет за София в 08:00 ч. Пристигане на летище София в 11:10 ч.
Цената включва
 • Самолетни билети София – Франкфурт – Рейкявик – Франкфурт – София с АК Lufthansa с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг;

 • Трансфери летище – хотел – летище;

 • 4 нощувки със закуски в хотел Island 4* или подобен в Рейкявик

 • 1 нощувка със закуска в хотел Laki 3* или подобен в района на Национален парк Скафтафел или подобен;

 • Транспорт с автобус по описаната програма;

 • Обиколка в центъра на Рейкявик;

 • Целодневна екскурзия до т.нар. „Златен кръг”;

 • Посещение на оранжерия в доматената ферма Фридхаймар;

 • Посещение на Националния парк Вахтнайокутъл, където се намира най-големият глетчер в Европа;

 • Целодневна екскурзия в южната част на Исландия;

 • Екскурзия до п-в Рейкянес и разходка по моста Лейф Лаки, който свързва Европа и Северна Америка;

 • Посещение на Синята Лагуна с включен входен билет с ползване на кърпи;

 • Екскурзоводски услуги по описаната програма;

 • Водач от България по време на пътуването.

Цената не включва
 • Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат най-късно при доплащането на пакетната цена (цените и минимилният брой записани подлежат на препотвърждение):

 • Възможност за наблюдение на китове – около 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца до 11 г.

 • Разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност около 30-40 мин.) - около 95 лв. за възрастни и 40 лв. за деца до 11 г.

 • Разходи от личен характер;

 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

Полезна информация
 • Полетно разписание с АК Lufthansa:

 • 26.05.2020 София 06:30 - Франкфурт 07:55 /продължителност на полета 02:25/ 26.05.2020 Франкфурт 11:20 - Рейкявик 13:00 /продължителност на полета 03:40/ 01.06.2020 Рейкявик 00:25 - Франкфурт 05:50 /продължителност на полета 03:25/ 01.06.2020 Франкфурт 08:00 - София 11:10/продължителност на полета 02:10/

 • Полетното разписание е в местно часово време. Часова разлика по време на пътуването между: София, България и Франкфурт, Германия е -1 час София, България и Рейкявик, Исландия е -3 часa

 • При записване се внася депозит в размер на 50%.

 • Пълното плащане е до 45 дни преди датата на отпътуване, т.е. до 10.04.2020 г.

 • Офертата важи при минимум записани 19 туристи.

 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди датата на тръгване.

 • Няма медицински изисквания за пътуването.

 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, но идентични по качество и категория.

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;

 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

 • няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия, Шри Ланка и Малдиви.

 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 • ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА БОГАТА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА ДО НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ КУЛТУРНИ И ПРИРОДНИ ОБЕКТИ В ИСЛАНДИЯ: Обзорна обиколка на Рейкявик; Целодневна екскурзия до “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия; Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл, където се намира най-големият глетчер в Европа; Целодневна екскурзия в южната част на Исландия; Екскурзия до п-в Рейкянес и разходка по моста Лейф Лаки, който свързва Европа и Северна Америка; Посещение на Синята Лагуна с включен входен билет с ползване на кърпи.

Анулационна Политика
 • Срокове за анулации и неустойки: • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; • между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията; • при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2426 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!