Екскурзия в ГРУЗИЯ – вълшебният свят на Кавказ!

Кутаиси – Мцхета – Тбилиси – Казбеги – Крепостта Ананури – Гори – Уплисцихе – Ахалцихe – Вардзия – Крепостта "Хертвиси" – Гелатски манастир – Батуми
8 дни
Автобус и самолет
Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 1,619 на човек, 13 октомври 2022 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 02/06/2022 BGN 1,649 BGN 1,799
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 16/06/2022 BGN 1,669 BGN 1,799
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 07/07/2022 BGN 1,679 BGN 1,799
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 21/07/2022 BGN 1,689 BGN 1,799
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 18/08/2022 BGN 1,699 BGN 1,799
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 01/09/2022 BGN 1,699 BGN 1,799
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 15/09/2022 BGN 1,669 BGN 1,799
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ промоция 13/10/2022 BGN 1,619 BGN 1,799
Програма
Ден Програма
1 За дати на отпътуване 16.02.2022 г. и 16.03.2022:08.00 ч. - Отпътуване от София, пл. Александър Невски за Солун. Пристигане в Солун следобед. Свободно време. 17.00 ч. - Трансфер до летището в Солун.  Отпътуване за Кутаиси в 20.15 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. За всички останали дати през 2022 г.:10.00 ч. - Отпътуване от София, пл. Александър Невски за Солун. Пристигане в Солун следобед. Свободно време. 18.30 ч. - Трансфер до летището в Солун.  Отпътуване за Кутаиси в 21.55 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. 
2 За дати на отпътуване 16.02.2022 г. и 16.03.2022:Пристигане на летището в Кутаиси в 00.45 ч. сутринта. Трансфер до хотела. Настаняване в Кутаиси. Нощувка. За всички останали дати през 2022 г.:Пристигане на летището в Кутаиси в 01.25 ч. сутринта. Трансфер до хотела. Настаняване в Кутаиси. Нощувка.Закуска. Отпътуване за Мцхета – древната столица на Кавказка Иберия, която днес е под защитата на ЮНЕСКО. Тук има най-много културни и свещени паметници в Грузия, поради което градът е наричан също „Втори Йерусалим“. Туристическа програма в Мцхета: катедралата „Свитицховели“, построена на мястото, където се намирал Христовият хитон; манастирът „Джвари“, разположен на вертикална скала над Мцхета. Манастирът датира от 5 в. и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Днес той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Тбилиси. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
3 Закуска. Туристическа програма в Тбилиси за запознаване с архитектурното наследство на града: църквата „Метехи“ (от 13 в.), построена на хълм над река Мкхвари; Синагогата и църквата „Анчисхати“ – най-старата църква в Тбилиси. На брега на реката се намира една от най-известните забележителности в стария град – катедралата „Сиони“, построена през 6 век. Днес тук се съхранява най-важната религиозна реликва в Грузия – кръстът на света Нино, която донесла християнството на грузинска земя. Изкачване с лифт до крепостта „Нарикала“, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столичния град. В продължение на 15 века крепостта е изпълнявала защитни функции. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 Закуска. Отпътуване за Казбеги – главен град на Хвей. Хвей е историко-географски район в Грузия, разположен върху северните склонове на планинската верига Голям Кавказ. Този район винаги е имал стратегическо значение и е контролирал северния път, поради което е бил осеян с много защитни замъци и кули, голяма част от които съществуват и до днес. По пътя посещение на крепостта „Ананури“ – голяма и добре запазена крепост, включена в списъка на ЮНЕСКО и разположена на някогашния грузински военен път, който минава през главния кавказки хребет и свързва Тбилиси с Владикавказ. Крепостта се издига на 794 м надморска височина и е била основно отбранително, укрепено съоръжение на местните владетели. Изкачване с джип до хълма край село Гергети, където се намира църквата „Света Троица“ от 14 в. Църквата е построена на 2170 м надморска височина, от където може да се види (при подходящи метеорологични условия) един от най-високите ледници в Кавказ – връх Казбек (5047 м). Отпътуване за Гудаури. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
5 Закуска. Отпътуване за Гори – родното място на Йосиф Сталин. Фотопауза до Музея на Йосиф Сталин. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Сталин (не е включено в цената). Отпътуване за Уплисцихе – древен скален град в източната част на Грузия, чието име се превежда като „Божия крепост“. Градът се е развил на високия и скалист бряг на река Мтквари. Отличава се със своята уникална комбинация от различни езически и християнски архитектурни съоръжения, датиращи от късната бронзова епоха до късното Средновековие. Отпътуване за Ахалцихe за посещение на крепостта „Рабат“ – средновековна крепост от 13 в. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
6 Закуска. Отпътуане за Вардзия – древен пещерен манастирски комплекс и град от 12 в., важен паметник на грузинското архитектурно и художествено изкуство, разположен в радиус над половин километър по поречието на река Мтквари. Църквата, изсечена в скалите, има прекрасни фрески от 12 в. Комплексът включва още жилищни помещения, малки скални църкви, винарни и т.н. Посещение на крепостта „Хертвиси“ от 10 в., разположена на висок скалист хълм, в историческия район Месхетия. Крепостта е един от най-значимите паметници на средновековна Грузия и една от най-древните в страната. Отпътуване за област Имерети. Настаняване в Цхалтубо / Кутаиси. Вечеря. Нощувка.
7 Закуска. Посещение на Гелатския манастир – средновековен манастирски комплекс, построен през 12 в. от цар Давид IV Строителя, признат шедьовър от времето на Грузинската златна ера, който днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Отпътуване към известния черноморски град Батуми – вторият по големина град в Грузия и административен център на област Аджария. Туристическа програма в Батуми, чиито очарователни, бели, двуетажни сгради все още излъчват колониалната атмосфера на неговото минало. Останките от далечното турско владичество, британските и френски бизнес дейности днес в града, руските емигранти, както и впечатляващата смесица от различни култури оформят днешния облик на града. Връщане в Цхалтубо. Вечеря. Нощувка.
8 Закуска. Отпътуване за Кутаиси - столицата на Абхазкото кралство в миналото, днес градът е изпълнен с история и вдъхновение. Посещение на катедралата Баграти, известна и като катедралата Кутаиси. Построена през 11 в., днес тя се счита за една от най-красивите средновековни църкви в Грузия. Свободно време или по желание: посещение на Пещерата на Прометей – представлява сбор от 6 пещери, една от най-популярните и най-често посещавана от туристите пещери в света с различни видове сталактити, сталакмити, вкаменени водопади, подземни реки и езера. Трансфер до летището на Кутаиси.За дати на отпътуване 16.02.2022 г. и 16.03.2022 г.:Отпътуване за Солун в 19.00 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Кацане на летището в Солун в 19.45 ч. Отпътуване с автобус за България. Пристигане в София, на площад "Александър Невски" след полунощ.За всички останали дати през 2022 г.:Отпътуване за Солун в 19.35 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Кацане на летището в Солун в 21.20 ч. Отпътуване с автобус за България. Пристигане в София, на площад "Александър Невски" след полунощ.
Допълнителни услуги
 • PCR тест на специална цена в лаборатории "Рамус" преди отпътуване на турист

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 30.68
 • Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист (подлежи на потвърждение)

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 25.05
Отстъпки
 • Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител

  - от 2 г. до 11 г. отстъпка EUR 35.79

 • Отстъпка за дете от 12 до 17 г., настанено на редовно легло в стая с родител

  - от 12 г. до 17 г. отстъпка EUR 17.90

Цената включва
 • Трансфер с автобус София - Солун - София

 • самолетен билет Солун - Кутаиси - Солун на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък ръчен салонен багаж до 10 кг с размери 40 см / 30 см / 20 см

 • трансфер летище - хотел - летище

 • Транспорт с мини ван / автобус по описания в програмата маршрут в Грузия

 • 3 нощувки със закуска в хотел "Tskaltubo Spa Resort" 4* (или подобен) в Кутаиси / Цхалтубо

 • 2 нощувки със закуски в хотел "Dolabauri" 4* (или подобен) в Тбилиси

 • 1 нощувка със закуска в хотел "Gudauri Inn" 4* (или подобен) в Гудаури

 • 1 нощувка със закуска в хотел "Grand Palace" 3* (или подобен) в Ахалцихе

 • 5 вечери в ресторантите на хотелите или в местни традиционни ресторанти (без включени напитки)

 • 1 гала вечеря в ресторанта на хотела или местен ресторант в Тбилиси (без включени напитки)

 • Описаната туристическа програма (с изключение на програмата по желание)

 • Билет за лифта в Тбилиси

 • Местен екскурзовод на английски език

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"

 • Водач-преводач от България

Цената не включва
 • PCR тест (при необходимост)

 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)

 • входна такса за Музея на Сталин (5 USD) в Гори

 • Входна такса за Пещерата на Прометей

 • напитки по време на вечерите

 • Входни такси за други музей, обекти и прояви, посещавани по желание

 • Разходи от личен характер

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Полезна информация
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2206 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!