НАЙ-ДОБРОТО ОТ ФИЛИПИНИТЕ - 12 ДНИ / 9 НОЩУВКИ, 12.02.2023 - 23.02.2023

СОФИЯ - СЕБУ - СОФИЯ
12 дни
Самолет
Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 5,819 на човек, 12 февруари 2023 г.
12/02/2023 BGN 5,819
Програма
Ден Програма
1 СОФИЯ – ДОХА – СЕБУ Среща на летище София. Полет за Себу през Доха в 16.35 ч. с Катарски авиолинии. Кацане на летище Доха в 22.15 ч. Полет за Себу в 02.30 ч.
2 СЕБУ Кацане в Себу в 16.40 ч. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела. Настаняване в Cebu Quincentennial Hotel (или подобен). Свободно време за почивка.
3 СЕБУ – БОХОЛ – ПАНГЛАО Закуска и трансфер до ферипорта на град Себу (около 30 мин). Отпътуване с ферибот до Таглиларан, с продължителност около 2 часа, и целодневен тур на остров Бохол. Първа спирка ще е историческия олтар Blood Compact, мястото на което за пръв път се побратимяват европейци с филипинско племе. След това ще посетим защитен резерват на един от най-малките бозайници в света — тарсиерите (на български — дългопет). Филипинският дългопет е ендемичен вид. Среща се основно на остров Минданао и още няколко по-малки острова като Бохол. Дължината на тялото при възрастните индивиди е около 10 cm, опашката е гола, без косми. Притежава най-големите очи в сравнение с размера на тялото при приматите, като обема само на едното око е по-голям от мозъка му. Затова не може да ги движи, но може да си върти главата си почти на 360 градуса. Продължаваме към река Лобок, където ще се насладим на обяд в плаващ ресторант с шведска маса и жива музика. Ще се спуснем нагоре по реката докато обядваме, а на брега момичета и жени от местното село ще пеят и танцуват облечени в традиционни местни носии. След това ще продължим към община Кармен и Шоколадовите хълмове. На път за там ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел над пътя. Гората е сравнително голяма, а най-интересното е, че е засадена преди близо 40 години. Ще спрем за снимки, разбира се, на платформа за наблюдение на тези чудновати варовикови хълмове. Не е съвсем ясно как са се появили тези впечатляващи образувания. През по-голямата част от годината са покрити с трева, която в края на сухия период става кафява. Затова и името Шоколадови хълмове (от формата на известния американски шоколад Hershey's Kisses). В края на деня се отправяме към остров Панглао (свързан с мост с Бохол), към областа на плажа Алона. Настаняване в хотел Malinawon resort Panglao (или подобен) и почивка.
4 ПАНГЛАО Закуска и отпътуване за остров Баликасаг и неговите защитени коралови рифове за невероятни подводни гледки — големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби. Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров с 360 градусов плаж.Има голяма защитена територия, където се отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там можем, освен хиляди риби и пъстроцветни корали, да видим и няколко гигантски миди от вида Tridacna gigas. От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. При късмет ще можем да видим доста от тях, докато се хранят с водорасли от морското дъно. Ще обядваме на острова под сянката на палмовите дървета. Оттам ще отплаваме за пясъчния риф Върджин Айланд. Чакат ни релакс и снимки в сюреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Там обикновено имаме възможност да си купим и опитаме сготвени от местните абалони морски охлюви, които са много вкусни, но и много трудни за събиране — показват се само по тъмно и ги събират с фенери през нощта. Връщане обратно в хотела. Нощувка.
5 ПАНГЛАО Закуска. Този ден НЯМА да ставаме рано. Той е отреден за плажуване и релакс на най-красивия плаж в Панглао. Първо ще посетим наблизо красивата случайно открита подземната пещера Хинагданан, с възможност да плуваме в нея. След това се отправяме към комплекса South Palms Resort. Той притежава най-хубавата част от плажа Думалуан, с широка плажна ивица, с множество красиви и поддържани палми и люлки между тях. Ще се възползваме от предлагания дневен достъп, като освен прекрасния плаж, ще можем да ползваме басейна, ще имаме включен обяд и 30 мин stand up paddle board или каяк. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ПАНГЛАО – ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН Ранна закуска и отпътуване до ферипорт, където за около 2 часа ще пристигнем до Тагбиларан. Трансфер до летището на Себу. Следва полет до малкото летище на Ел Нидо, с продължителност 1 час. Пристигане в Ел Нидо и трансфер (около 30 минути) до плажовете Накпан и двойния Калитанг. Свободно време за плаж и развлечения. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои — и най-хубавия. Релакс на плажа, плуване, коктейли и хапване на прясна морска храна. По желание — кратка разходка до скрития в джунглата водопад Nagkalit-kalit и къпане във прохладните му води. Късният следобед си тръгваме наобратно след залеза. Залезите са впечатляващи! Настаняваме се в хотел Lagun Hotel El Nido - Deluxe Room (или подобен) в градчето Ел Нидо.
7 ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН Закуска и трансфер до плажа на градчето (който играе ролята на порт), където с традиционна местна лодка (bangka), ще посетим няколко острова, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан — Бакуит. Десетки острови и островчета, лагуни с тюркоазени води, всички заобиколени от огромни карстови върхове. Историята гласи, че през 1979 г. екип от водолази са били принудени да закотвят лодката си в средата на нощта. Без да знаят къде са, се събуждат на другата сутрин заобиколени от високи варовикови скали. Природата наоколо е страхотна: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и изоставени острови. Четири години по-късно стартира първата станция за гмуркане на красивия остров Минилок, която проправя пътя за туризъм в Ел Нидо — най-близкия вътрешен град до архипелага Бакуит. Завладяващите острови и островчета са се превърнали в детска площадка за изследователи и авантюристи, които минават от един остров на друг в търсене на най-красивия плаж. Нашата програма включва: Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг — наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и при късмет, огромни костенурки. Обяда е включен, връщане на пристанището около 16.00 ч. Нощувка.
8 ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН Закусваме и пак към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд. Програмата ни включва посещение на: Big Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме се около 16:00 ч. към Ел Нидо и програмата е свободна. Нощувка.
9 ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН - СЕБУ Закуска и трансфер до летището. Полет за Себу (около 1 час и 40 мин) и пристигане в ранния следобяд. Трансфер и разглеждане на красивия даоистки храм над града, както и стария град с Кръста на Магелан и най-старата базилика във Филипините — Санто Нино, както и катедралата Cebu Metropolitan. Настаняване в хотел Cebu Quincentennial Hotel (или подобен). По желание — вечеря в местен ресторант, предлагащ специалитета на о. Себу — версия на лечон (хрупкаво бавно печено прасенце). Нощувка.
10 СЕБУ - ОСЛОБ Ранна закуска и отпътуване в 5:00 ч. на юг, към областа Ослоб (около 3 часа). Пристигане в Туристическия център на Ослоб и по желание плуване на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни КИТОВИ АКУЛИ! След 30 минутната ни среща — душ и към някой местен ресторант за закуска/кафе. Продължаваме към водопадите Агуинид, където светло синьо-зелена вода, джунгла, 6 нива ниски водопади и интересни варовикови форми се преплитат в страхотно преживяване. Тура изисква леко физическо натоварване — ще се мокрим, ще се катерим по водопадите, ще се снимаме и ще се забавляваме. Свободно време за обяд. Продължаваме и достигаме друга област с още по-сини (като напитката Gatorade) води, невероятна природа и просечени от времето, обвити от лиани речни каньони. Слагаме каски, жилетки и с помощта на мотори се качваме нагоре в планината, за речен каньонинг на река Матутинао. Оттам тръгваме по реката — ще минаваме под водопадите Кауасан, ще скачаме от скалите (при желание) и ще се спускаме по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Чакат ни чудни вирчета за охлаждане от жегата, ще скачаме в тях, ще плуваме под спиращи дъха водопади и речни каньони, обвити в пищна растителност. Много красиви гледки и приятни емоции ни очакват. Този ден ще е незабравимо приключение! След ден пълен с приключения — настаняване в малкото село Моалбоал, където ще се настаним за заслужена почивка в Adams View Hotel (или подобен). Нощувка.
11 ОСЛОБ – СЕБУ - ДОХА Събуждаме се и към плажа. Той е каменист, с вода до глезена, а ние отиваме на около 20 метра от брега. Там рязко става дълбоко, а ние влизаме с шнорхели и маски, за да плуваме измежду милиони сардини! Рибните пасажи се вият в най-различни причудливи вортексни форми, в перфектен синхрон. Като приключим, се връщаме, за да се преоблечем и закусим. След това се отправяме към най-хубавия плаж на Моалбоал, за последно плажуване и релакс. Свободно време за обяд. Отпътуване към Себу, пътят ще отнеме 3 часа. Пристигаме и трансфер до летище. Полет за България в 17.50 ч. с невероятни преживявания от Филипините. Кацане в Доха в 23.30 ч.
12 ДОХА - СОФИЯ Излитане от Доха в 08.30 ч. Кацане на летище София в 12.35 ч.
Цената включва
 • Самолетен билет София-Доха-Себу-Доха-София

 • Самолетен билет Себу-Ел Нидо-Себу

 • 9 нощувки със закуски

 • 4 обяда по време на туровете с лодки и круиза по река Лобок

 • 2 ферибота до и от Тагбиларан

 • Всчки трансфери по програмата

 • Всички описани в програмата турове и атракции

 • Цялостна организация на описаното пътуване от/до Себу

 • Всички разрешителни (свързани с COVID) за посещение на различните региони и общини

 • Водач на български през цялото време, с голям опит, живеещ във Филипините

 • Медицинска застраховка

Цената не включва
 • Местен транспорт из населените места (триколки, мотори, Grab Car – таксита, ванове под наем).

 • Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж

 • Опционални дейности и отбелязани като „по желание“ посещения

 • Храна и напитки (освен включените 4 обяда)

 • Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с: отмяна и изпускане на полети/фериботи, тайфуни и тропически бури, COVID рестрикции, мерки и изисквания, антигенни или PCR тестове, медицинско обслужване

Полезна информация
 • Необходими документи и условия на записване:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;

 • Копие от международен паспорт;

 • 1000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;

 • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване.

 • Допълнителна информация:

 • Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 14 човека.

 • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.

 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,90 лв. за щатски долар към 12.07.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация

 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Анулационна Политика
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми: В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки: * до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки * от 119 до 36 дни преди датата на отпътуване – размерът на депозита (1000лв.) * от 35 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2059 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!