Екскурзия в БРАЗИЛИЯ и АРЖЕНТИНА - KАРНАВАЛЪТ В РИО - с водач от България

София - Франкфурт - Буенос Айрес - Игуасу - Рио де Жанейро - Франкфурт - София
10 дни
Самолет

Офертата е изтекла и не е налична

Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 6,264 на човек, 11 февруари 2023 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 11/02/2023 BGN 6,264
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 14:15 ч. за Франкфурт с полет на авиокомпания „Lufthansa”. Кацане във Франкфурт в 15:45 ч. Отпътуване за Буенос Айрес в 22:15 ч.
2 Кацане в Буенос Айрес в 07:55 ч. Трансфер. Настаняване след 14:00 ч. Следобед туристическа програма (около 4 часа), по време на която ще се запознаете с основните забележителности на Буенос Айрес, както и множеството аристократични домове в северната част на града, наред с хубави ресторанти, магазини за дрехи, нощни клубове, които създават една невероятна атмосфера в града. По време на обиколката ще се потопите в кипящия живот, който ще ви плени с многобройните клубове, ресторанти и магазини. По време на обиколката ще посетите: квартал „Палермо Чико”, където са разположени много посолства, консулства и музеи. Посещение на парк „Трети февруари”, наречен още „Градините на Палермо”, на чиято територия се намират градините „Ел Роседал”, ботаническа градина, планетариум, зоопарк, хиподрум, Паметникът на Великата харта на свободите и четирите аржентински региона – монумент, посветен на аржентинската независимост, както и местното голф игрище. Аржентинските булеварди се славят като едни от най-широките в света. Обиколката продължава към Конгресния дворец – четириетажна сграда, увенчана с 80-метров купол; Паметникът на двата конгреса; Обелискът – емблемата на Буенос Айрес; площад „Пласа де Майо“; Площадът на Републиката; театър „Колумб”. Следва кратка пешеходна разходка от квартал Сан Телмо до квартал Ла Бока. Ла Бока се слави с интересната улица „Каминито” заради многоцветните й сгради и духа на тангото. Нощувка.
3 Закуска. Свободно време или екскурзия по желание посещение на типично аржентинско имение (Гаучо фестивал), където ще опитате традиционните хлебчета „Емпанадас” и „Асадо” с плънка от телешко месо, приготвено по специфичен начин. Ще се потопите в една напълно противоположна на градския живот атмосфера с традиционна музика и танца на страстта – тангото. Ще имате възможността да наблюдавате традиционното за гаучосите надбягване с коне, да яздите кон или да се повозите на каруца, за да се почувствате като истински гаучо! Или по желание полудневна екскурзия до Тигре и разходка с катамаран по делтата на река Парана - отпътуване с автобус от хотела, ще преминете по авеню Костанера към квартал Оливос, където се намира резиденцията на аржентинския президент. Първата спирка ще бъде в град Сан Исидро, ще имате възможност да посетите красивата катедрала Сан Исидро и популярни имения на стари аристократични семейства от Буенос Айрес. Пристигане в Тигре. Разходка с катамаран (около 40 мин.) по делтата на река Парана. Връщане в хотела. По желание вечеря и Танго шоу (с включени напитки) в "La Ventana" с включен трансфер. Нощувка.  
4 Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Бразилия. Кацане във Фоз до Игуасу. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на водопадите Игуасу от аржентинската страна (с включена входна такса) посредством пешеходен маршрут, който ще ви отведе до Каньона на дявола с невероятна панорамна гледка. Освен пешеходния маршрут, наречен „Ивира Рета”, през джунглата минава влакче, което свързва каньона с водопадите. Различни пешеходни маршрути водят до панорамната площадка „Алвар Нунес”, водопадите Бозети, Сан Мартин и Двете сестри. Връщане в хотела. Нощувка.
5 Закуска. Посещение на водопадите Игуасу (с включена входна такса), този път от територията на Бразилия. Ще останете смаяни от панорамната гледка от тази част на водопадите, включена в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. По желание посещение на Птичия парк, където се намират повече от 1020 птици от над 150 различни вида. Или по желание Макуко сафари - фантастично турне, което ще Ви отведе на вълнуващо приключение до водопадите Игуасу, където ще се насладите на целия им блясък. Обиколката включва разходка с електрическа кола, пешеходна разходка и разходка с лодка. Връщане в хотела. По желание фолклорна вечеря в "Rafain" (без включени напитки). Нощувка.
6 Закуска. Трансфер до летището и полет до Рио де Жанейро. Посрещане от представител на агенцията. Трансфер до хотела. Настаняване. Екскурзия до известния хълм Захарната глава. По време на екскурзията се минава покрай плажовете „Прая де Ботафого“ и „Прая Вермеля“. Оттук ще можете да се качите с кабинков лифт до хълм Моро да Урка, откъдето с втори лифт се стига до Захарната глава. Тук пред вас ще се разкрие впечатляваща гледка към плажовете на Рио, залива Гуанабара и хълма Корковадо. Екскурзията завършва с посещение на плажа Копакабана. Трансфер до хотела. Нощувка.
7 Закуска. Полудневна екскурзия с влак до Корковадо. Отправна точка е район „Cosme Velho”, намиращ се между центъра и Копакабана. Влакът минава през парк „Тижука“ – най-голямата тропическа гора в света, засадена от човек. По време на пътуването ще се насладите на внушителни панорамни гледки към планината и града. На върха на Корковадо се намира известната статуя на Исус Спасител, която се вижда от всяка точка на града. Върхът е висок 710 м., а гледката, която се разкрива от панорамната площадка, е една от най-внушителните в целия свят. От едната страна се виждат Захарната глава и плажовете „Гуанабара“ и „Нитерой“, а от другата са плажовете „Копакабана“ и „Ипанема“, заедно със живописната лагуна Родриго де Фрейтас. Корковадо се намира в сърцето на парк „Тижука”, който е обявен за природен резерват с красиви водопади и гъста растителност. Трансфер до хотела. Нощувка.
8 Закуска. Посещение на  Музея за скъпоценни камъни и бижута и шопинг центъра на Ханс Щерн - една от най- реномираните бижутерски къщи.  Може да се види  целия процес на изработка на бижута, както и всички скъпоценни камъни, с които е богата Бразилия  - смарагди, рубини, диаманти, а също и най-големият топаз в света. Свободно време и подготовка за вечерта на Карнавала. Трансфер до "Самбодрома" - улицата, по която преминава Парадът на победителите. Той представя най-добрите школи по самба в Рио. Карнавалът в Рио е уникално тържество на бразилските ритми и танци, красивите  фойерверки и  невероятна весела атмосфера. Връщане в хотела. Нощувка.
9 Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване в 19:35 ч. за Франкфурт с полет на авиокомпания „Lufthansa”. 
10 Кацане във Франкфурт в 10:55 ч. Отпътуване за България в 19:15 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 22:25 ч.
Допълнителни услуги
 • посещение на типично аржентинско имение (Гаучо фестивал), при минимум 10 записани туристи

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 157.99
 • полудневна екскурзия до Тигре и разходка с катамаран по делтата на река Парана, при минимум 10 записани туристи

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 50.62
 • вечеря и Танго шоу (с включени напитки) в "La Ventana" с включен трансфер, при минимум 10 записани туристи

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 132.42
 • посещение на Птичия парк, при минимум 10 записани туристи

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 19.94
 • фолклорна вечеря в "Rafain" (без включени напитки) с включен трансфер, при минимум 10 записани туристи

  За туристи на възраст Цена
  Всички възрасти EUR 60.84
 • Полудневна екскурзия до Петрополис, при минимум 10 записани туристи

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 55.73
 • полудневна екскурзия с джип, при минимум 10 записани туристи

  За туристи на възраст Цена
  от 1 години EUR 56.24
Цената включва
 • Самолетен билет София - Франкфурт - Буенос Айрес и Рио де Жанейро - Франкфурт - София на авиокомпания "Lufthansa" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран до 23 кг за дата на отпътуване;

 • Самолетни билети в икономична класа Буенос Айрес - Игуасу и Игуасу - Рио де Жанейро с включени летищни такси, ръчен багаж до 5 кг с размери 55/45/20 см и чекиран багаж до 23 кг при цена 350 USD;

 • 2 нощувки със закуски в хотел "Rochester classic" 4* (или подобен) в Буенос Айрес;

 • 2 нощувки със закуски в хотел "Viale Cataratas " 4* (или подобен) в Игуасу;

 • 3 нощувки със закуски в хотел "Windsor Plaza" 4* (или подобен) в Рио де Жанейро;

 • Панорамна обиколка на Буенос Айрес с местен екскурзовод;

 • Посещение на бразилската и аржентинската страна на водопадите Игуасу с включени входни такси;

 • Полудневна екскурзия до хълма Корковадо със статуята на Христос Спасител;

 • Местен екскурзовод;

 • Водач-преводач от България;

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.

Цената не включва
 • Такса за напускане на Аржентина - 30 USD (заплаща се лично на летището);

 • Допълнителни екскурзии и услуги по програмата;

 • Входна такса за Птичия парк в Игуасу: 40 BRL

 • Бакшиши за шофьор / пиколо / екскурзовод;

 • Напитки по време на храненията;

 • Разходи от личен характер;

 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;

 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Полезна информация
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Не е необходимо да се издава виза за български граждани, желаещи да посетят Аржентина за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни. При напускане на Аржентина на летището при отпътуване се заплаща лично държавна такса от 30 USD.

 • Българските граждани, пътуващи за Бразилия, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Не е неоходимо да се издава виза за български граждани, желаещи да посетят Бразилия за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2442 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!