Уикенд в Родопите - екскурзия с автобус

София - Бачковски манастир - Широка лъка - Девин - Дяволското гърло - Смолян - Златоград - Кърджали - Перперикон - София
3 дни
Автобус
Цени и дати на заминаване
Най-добра цена: BGN 225 на човек, 16 юли 2021 г.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 16/07/2021 BGN 225
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ 01/10/2021 BGN 225
Програма
Ден Програма
1 Отпътуване в 7:00 часа от София (ул. "Оборище" в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски"), в 9.00 ч. от Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург") по маршрут Пловдив - Бачковски манастир. Посещение на Бачковския манастир, втория по големина и културно значение манастирски комплекс в България. В главната манастирска църква се съхранява една от чудотворните икони на Богородица в България, донесена тук от грузински пътешественици през средните векове. Сред най-важните исторически паметници в комплекса са гробовете на Патриарх Евтимий, Патриарх Кирил и Екзарх Стефан, църквата "Св. Никола", изографисана от най-великия български майстор - Захарий Зограф, старата манастирска трапезария с отлично съхранени стенописи. Свободно време. Отпътуване за Широка лъка. Разходка в малкото селце - прекрасен архитектурен резерват, и посещение на етнографкия музей в Згуровския конак - една от най-богатите стари широколъшки къщи. Отпътуване за Девин. Настаняване в хотел. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.
2 Закуска. Отпътуване за Триградското ждрело. Посещение на пещерата "Дяволското гърло". Според преданията, впечатляващият подземен водопад, с който Триградската река се спуска в пещерата, е входът за подземното царство, през който Орфей се спуснал в търсене на любимата си Евридика. Отпътуване за Смолян. Свободно време в новия център на града с възможност за посещение на историческия музей и катедралния храм "Св. Висарион Смоленски". Отпътуване за Златоград. По пътя - фотопауза в Чешитската махала в Райково - архитектурен резерват, представителен за старата смолянска архитектура. Настаняване в Златоград. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.
3 Закуска. Отпътуване за Къдржали. Посещение на църквата "Св. Богородица" на отец Боян Саръев в квартал "Гледка". Свободно време в центъра на Кърджали. Отпътуване за Перперикон - един от най-интересните археологически обекти в България, скален град, развивал се в продължение на хилядолетия, през които своите следи тук са оставили траки, римляни, българи, византийци. Обиколка на комплекса. Отпътуване за София. Пристигане вечерта на ул. "Оборище" в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски".
Отстъпки
 • Деца 2-12 г., настанени на допълнително легло с двама възрастни

  - от 3 г. до 12 г. отстъпка EUR 10.23

 • Ученици и студенти до 25 год.

  - от 7 г. до 25 г. отстъпка EUR 2.56

Цената включва
 • транспорт с туристически автобус;

 • 1 нощувка със закуска в СПА хотел "Девин" *** (или подобен) в Девин;

 • 1 нощувка със закуска в къщите на ЕАК "Златоград";

 • посещение на Бачковския манастир, Широка лъка, Девин, пещерата "Дяволското гърло", Смолян, Златоград, Къдржали, Перперикон;

 • водач на български език.

Цената не включва
 • входни такси за Згуровския конак в Широка лъка (3 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), пещерата "Дяволското гърло" (5 лв за възрастни), регионалния исторически музей в Смолян (5 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), етнографския музей в Златоград (3 лв за възрастни, 1 лв за ученици и пенсионери), Перперикон (6 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери);

 • Обеди, вечери, кафе и други напитки;

 • Разходи от личен характер;

Полезна информация
 • За посещението на Перперикон (около 1,5 часа пешеходен преход) се препоръчва носенето на удобни спортни обувки и чадър за слънце. За посещението на пещерата "Дяволското гърло" се препоръчва носенето на удобни спортни обувки и връхни дрехи.

 • Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.

 • Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.

 • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

 • Застраховки не са включени в цената.

 • По тази програма разполагаме с ограничен брой единични стаи.

 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

 • Препоръчително е учениците и студентите да носят ученически/студентски документ, за да се възползват от отстъпките от входните такси за съответните туристически обекти.

 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Българските граждани, пътуващи в България, е необходимо да притежават валидна лична карта.

141906 ХОТЕЛА

PLANET TRAVEL CENTER предлага 141906 хотела в 208 държави по цял свят на най-добрите цени!

2517 ПОЧИВКИ

ВИНАГИ актуални оферти за почивки и екскурзии - празнични оферти, екзотични дестинации и още много други!

100+ ПРОМО ОФЕРТИ

НАЙ-ИЗГОДНИТЕ промоционални оферти ще намерите на нашия сайт! Ранни резервации, last-minute оферти и още много СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ!